Vad ingår Resa till Biarritz Filmer och bilder Frågor och svar

Sommarens härligaste surfcamp

Biarritz har allt. Fantastisk surf, ösiga barer, mysiga restauranger och grillkvällar på stranden. Variationen och närheten till olika surfspots gör den charmiga staden till Europas surfmetropol.
Vi älskar Biarritz och lovar att du också kommer göra det!

Surfa utanför dörren

Äkta surfstyle – lev surfarlivet i Biarritz! Vi har gångavstånd (600m) till några av Europas bästa surfspots. Boende i vår surfvilla med lummig trädgård, bbq och stor terass.

Pris

5490 kr/vecka

Boka

Maila till biarritz@friendsofaloha.com eller ring 070-190 10 33 för att boka din plats.

Surfvillan

Nu har vi flyttat in. På eftermiddagarna softar vi i trädgården eller grillar på den stora terassen.

Det här ingår:

Resa till Biarritz

Det är enkelt att resa till Biarritz. SAS flyger direkt till Biarritz från Stockholm och Köpenhamn under sommaren. Kolla även in Air France som flyger till Biarritz via Paris från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Tåg: Interrailkort - numera riktigt billigt. Kräver lite mer tid men en avstickare till Spanien och några stopp på vägen är inte så dumt. Spana in europarunt.se eller Deutsche Bahn för bra info.

Andrea hjärta surfbräda
“Fortfarande osäker? Just nu i detta ögonblick värmer solen och jämna, fina vågor rullar in mot den franska atlantkusten. Vi ses i sommar!”
Andrea, Friends of Aloha
Marbella surfer
Marbella surfer

Surf wagon

Frågor och svar

Jag vill surfa i Biarritz nu! Hur bokar jag?

Enkelt. Maila till biarritz@friendsofaloha.com eller ring 070-190 10 33,.

Är Friends of Aloha ett mobilt surfcamp?

Nope. Varför sitta i varma bussar halva dagen när vi har Europas bästa vågor precis utanför dörren? Om man åker till Biarritz vill man ju surfa i Biarritz. Det finns minst fyra olika spots inom gångavstånd från campet som passar allt från nybörjare till de som vill ha tuffare utmaningar.

Hur reser jag enklast till Biarritz?

I år är det enkelt att ta sig till Biarritz. Det finns många smidiga alternativ:

Flyg
SAS flyger från Stockholm och Köpenhamn direkt till Biarritz under sommaren.
Air France flyger från Göteborg, Köpenhamn och Stockholm via Paris till Biarritz.
Hittar du billigt flyg till Paris kan du ta tåget till Biarritz. Från Paris till Biarritz går det blixtsnabba tåget TGV regelbundet, resan tar ca 5 timmar.

Tåg
Interrailkort - numera riktigt billigt. Kräver lite mer tid men en avstickare till Spanien och några stopp på vägen är inte så dumt. Spana in europarunt.se och SJ som har bra info eller sök tågrutter på Deutsche Bahn.

Bil
Även fast det är långt väljer en del bilen. Det är ca 220 mil mellan Helsingborg och Biarritz. Kolla in www.viamichelin.com för vägbeskrivningar och kartor eller kontakta oss för bästa resväg och tips.

Behöver jag gå i surfskola?

Har du ännu inte glidit fram på en bräda i vattnet? Då rekommenderar vi varmt surfskola. Slipp harva på i vattnet med fel teknik och noll koll på vågorna.

Vi rekommenderar Biarritz Paradise Surf School. Surfskolan är en av få i Biarritz som uppfyller de krav på utbildningar och erfarenheter som de franska myndigheterna kräver. Du får en erfaren och licensierad surfinstruktör som ger dig en kickstart i surfkarriären.

Hur mycket kostar mat?

I mataffärerna är prisläget ungefär detsamma som i Sverige. Men ost och vin är mycket billigare – och det klarar man sig ju långt på. På restaurangerna får du mer för stålarna än hemma, framför allt är drickat billigare.

Vilken utrustning ingår?

Du får låna en kort våtdräkt (stl XS-XL) och en bräda av typen NSP eller Bic. Rädd för att få brädan i skallen? Vi har även ett antal så kallade soft tops (mjuka brädor med mjuka fenor).

Har ni någon åldersgräns?

Jupp, vi vill att du har firat din 18-årsdag. Vi kan göra undantag om du tar med dig mamsen eller papsen (och det kommer bli kul ändå, vi lovar).

Hur gamla är gästerna?

Vi har väldigt blandade åldrar på campet och vill att det ska vara så. Gemensamt för alla är det genuina intresset för surfing.

Vad ska jag ta med?

Badkläder, flip-flops, solbrillor, några ombyten kläder, handduk och tandborste. Ett par långbyxor, en varm tröja och en tunn regnjacka kan vara bra (det kan regna i Biarritz men ovädret är sällan långvarigt).

Kan jag komma även om jag aldrig har surfat?

Självklart! Komsi komsi! Vi älskar att dela med oss av surfgemenskapen. Friends of Aloha drivs av ett gäng erfarna surfare och bland våra gäster finns många riktiga surfrävar som gärna ger råd till noviserna.