Om oss Kontakt

Om Biarritz

Biarritz är Europas surfhuvudstad med mängder av surfspots inom gångavstånd från surfcampet.

Här finns massor av valmöjligheter avseende allt som inte gäller surf; restauranger, barer, fritidsaktiviteter, etc. En medföljande pojk-/flickvän som inte surfar har också roligt i Biarritz.

Resa till Biarritz

Kom ihåg att vi hämtar dig på flygplats, tåg- eller busstation i Biarritz. Det ingår alltid i priset!

Flyg: Med alla lågprisflyg är det inga problem att komma ner billigt. Med Ryan Air kan du flyga från Skavsta eller Göteborg via London. SAS flyger direkt till Biarritz från Stockholm och Köpenhamn. Ett annat smidigt alternativ är att flyga med Norwegian till Bordeaux och därefter tåg, buss eller hyrbil de 18 mil det är till Biarritz. Hittar du billigt flyg till Paris kan du ta tåget till Biarritz. Från Paris till Biarritz går det blixtsnabba tåget TGV regelbundet, resan tar ca 5 timmar.

Tåg: Interrailkort - numera riktigt billigt. Kräver lite mer tid men en avstickare till Spanien och några stopp på vägen är inte så dumt.

Bil: Även fast det är långt väljer en del bilen. Det är ca 220 mil mellan Helsingborg och Biarritz. Kolla in www.viamichelin.com för vägbeskrivningar och kartor eller kontakta oss för bästa resväg och tips.

Surfspots

Biarritz är utmärkt som bas för sin surfsemester. Det finns mängder av surfspots inom ett relativt kort avstånd. Dessutom finns ju Hossegor bara 30 min bort med bil. Är vågorna för små åker vi till Anglet där det alltid är större, är det för stort och stökigt i Biarritz kan man åka till Hendaye där det alltid är mycket mindre. Här är ett urval av våra favoriter:

Côte des Basques [Biarritz]
Det var på stranden Côte des Basques som det surfades första gången i Europa. Ganska mushy våg som är populär bland longboardare. Vår hemmastrand och en riktig favorit hos Friends of Aloha.

Marbella [Biarritz]
Marbella är det bästa spotet inom gångavstånd från Biarritz Camping. Riktigt bra surf, inte riktigt lika crowded som övriga spots. Mysigt strandcafé på en klippa med utsikt över havet.

Grand Plage [Biarritz]
Citysurf mitt i stan med allt vad det innebär; crowd, kooks, beachbums, beachbabes, tågluffare, lokala skotergäng och publik på strandpromenaden.

VVF [Anglet]
Stranden längst söderut av Angletstränderna. Flera bra peakar. Värt att checka om då det blåser då berget ger ett visst skydd mot vinden.

Sable D'or/Marinella/Madrage/L'Ocean m fl [Anglet]
Angletstränderna har alla bra peakar mellan pirerna.

Cavalier [Anglet]
En annan Friends of Aloha favorit. Oftast större och lite bättre än övriga Angletspots. Bra dagar kan tuberna jämföras med Hossegors världsberömda bryt.

Lafitenia [Saint Jean de Luz]
Klassisk våg, ett av de bästa pointbreak som finns på den franska atlantkusten. Är det bra så får du trängas. Vackra omgivningar. Lite knixigt att hitta.

Hendaye Plage [Hendaye]
Alltid mindre vågor än i Biarritz och Anglet. Bra val för nybörjare eller om det är stort, stökigt och sönderblåst på andra ställen. Finns ett antal peakar.