“Vi är ett gäng hängivna surfare som älskar att dela med oss. Vi vill sprida aloha-andan till våra gäster och därmed bidra till en vackrare surfupplevelse. Mer surf till alla!”
Patrick Stubb, Mr Aloha

Om Friends of Aloha

Aloha betyder kärlek, frid, medkänsla och lycka. Det summerar vad vi står för.

Friends of Aloha bildades sommaren 2000 av ett par erfarna surfare som tillbringat många surfsäsonger i Biarritz och på Hawaii. I början bestod gästerna av vänner och vänners vänner. Den familjära stämningen lever kvar än i dag – alla campgäster är vänner att dela surfingens lyckorus med.

Våra gäster består av nybörjare, veteraner och allt där emellan. De flesta är svenskar men vi har genom åren haft gäster från 23 olika länder. Gemensamt för alla är surfintresset och ödmjukheten. Campet genomsyras av en skön gemenskap som gör att många återvänder år efter år (ibland flera gånger per säsong).

Sedan starten finns vi i surfmetropolen Biarritz. Här njuter vi av härliga vågor från maj till oktober. Vintern 2012 startade vi surfcamp på Barbados i södra Karibien. Vi valde Barbados för de fantastiska vågorna, den vänliga stämningen i vattnet och det behagliga klimatet. Dessutom är flygresan snabb och enkel.


Surfskolan värmer upp innan det är dags att bli blöt. Plage Cote des Basques. Stort i Cavalier.
Friends of Aloha-familjen

Vi som jobbar på Friends of Aloha älskar surfing, resor och andra kulturer. Genom åren har vi blivit en stor familj. Vissa har surfat i ett par decennier, andra började för några år sedan. Gemensamma drag är vår enorma entusiasm, öppenhet och viljan att sprida aloha-andan. Mer surf till alla!

Alla medarbetare har i perioder bott i Biarritz och har stor kännedom om surfställena i området. Vi hittar alltid dagens bästa vågor! Alla medarbetare har även spenderat mycket tid i vattnet på Barbados. Några av oss som är involverade:


Stubb

Patrick Stubb Ståhl

Mr Aloha – surfveteran med över 20 år på brädan. Bor halva året i Biarritz samt ett par månader på Hawaii och Barbados. Ibland dyker han upp i Sverige för att coacha surflandslaget. Han är även domare i svenska och internationella tävlingar. Virkar coola mössor, är grym på ukelele och gillar att chilla i hängmattan.
Andrea Roosvall

Andrea Roosvall

Miss Feel Good herself! Mysigaste surf- och skejtbruden som sprider god energi och karma på campet. Blivande konstnär. Andrea hittar på en uppsjö av kul aktiviteter. Hon kör gärna ett yogapass med campgästerna, anordnar grillkvällar eller drar med sig gäster på en tour de Biarritz – på skateboard.
Pernilla

Pernilla Blomqvist

Uppväxten i Åre har fostrat en tävlingsåkare av rang i puckelpist och friåkning. Nu för tiden är det mest vatten och surf som gäller. Reser så fort det finns möjlighet, vintern har spenderats i Kalifornien och Marocko. Mellan resorna slänger hon ett öga i juridikböckerna.
Padda

Patrik Padda Ingverud

Världens schysstaste kille. En av Sveriges i särklass bästa longboardsurfare med den snyggaste stilen du kan hitta. Assisterande coach i landslaget. Surfar hela året runt. Mer då? Ja han lyckas klämma in en del brädåkning på vintern också.
Carin Brink. Freights Barbados.

Carin Brink

Longboardtjej som övar flitigt på cross steps och nose rides. Har tillsammans med Jeppa surfat i fem världsdelar och bott i folkabuss i över ett år. Löparnörd, telisåkare och koffeinist. Rese- och surfjournalist. Bästa surfet: Cavaliers, Frankrike (med de goa localgubbarna), Mullins och Freights, Barbados.
Barbados Edde

Edward Edde Ekblom

Livsglad surfare och grym downhill skateboardåkare. Eddie älskar den karibiska kulturen och känner till allt som är värt att veta på Barbados. Han är bäst på att styra upp båtutflykter, bilturer på ön och annat lattjolajbans. Eddie jobbar även i strandbaren på Surfers Bay Beach Bar (där vi har vårt camp).
Jesper Jeppa Brink

Jeppa Brink

Jeppa surfade för första gången i Biarritz 1995 och gjorde alla de klassiska misstagen: köpte för liten bräda, vaxade den på undersidan och gav sig ut i vågorna. Nu hjälper han andra att få en smidigare start i surfkarriären. Har surfat i fem världsdelar. Gillar skateboard, öl och hamburgare. Favvobreak: Mullins, Barbados.
Matt

Mathieu Cerramon

Med ett ständigt leende lär Mathieu våra gäster surfa, han driver även Biarritz Paradise Surf School. Mathieu är en äkta vattenman med över tio års erfarenhet som surfinstruktör och livräddare. Licensierad surfinstruktör av Franska surfförbundet och licensierad Lifeguard (MNS) Biarritz. Har vunnit både Franska och Europeiska mästerskapen. Spenderar vintrarna på exotiska surfställen som Tahiti, Hawaii, Kalifornien eller Costa Rica. Gärna i sällskap med andra kända surfare som ex-världsmästaren Tom Curren.